LISFL 2014-15 Season Begins

LISFL 2014-15 season begins - article in Greek. Read more

Ξεκινάει το Λονγκ Αιλαντ Λιγκ με συμμετοχή ομογενειακών ομάδων

Ανοίγει η αυλαία στα πρωταθλήματα που συνδιοργανώνουν το Λονγκ Αιλαντ Λιγκ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αμερικής,την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.

Μέγεθος κειμένου

Τελευταία ενημέρωση 13/09/2014, 17:31

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν και ελληνικές ομάδες, και μάλιστα ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος.

Η φετινή σεζόν αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, κυρίως μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή κατά την οποία η ΕΠΟ Αμερικής πήρε την απόφαση να δεχθεί την πρόσκληση ώστε οι ομάδες της να συμμετάσχουν στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του Λονγκ Αιλαντ.

Στο περσινό πρωτάθλημα, μία ομάδα της ΕΠΟ, οι Σέρβοι έκαναν τρομερή πορεία και πήραν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, η ΠΑΝΑΘΑ USA επίσης μετά από μία πολύ καλή πορεία κέρδισε την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία, ενώ και ο ΟΦΗ Κρήτης ΝΥ, η Λέρος και η Νίσυρος πραγματοποίησαν πολύ αξιοπρόσεκτη πορεία στην τρίτη κατηγορία. Φέτος η Κως-Νίσυρος πήρε μία χρονιά παύσης απ΄τις αγωνιστικές δραστηριότητες, όμως από του χρόνου οι νησιώτες θα είναι και πάλι στα γήπεδα. Η σεζόν λοιπόν ξεκινάει στις 14 Σεπτέμβριου και ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί τον Δεκεμβριο και στα μέσα Νοεμβρίου ανάλογα με το πρωτάθλημα.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

1η κατηγορία:

12:00μμ MineolaPortuguese - PortJefferson στο WilsonParkField #3

1:00 μμ Istriavs O.B. - Fenerbahce USA στο Con Edison Field #1

1:00 μμ AC Glen Cove - Forest Park στο Glen Street Station Soccer Field #1

2:00 μμ NY Irish Rovers - NY Polet NYIT (New York Tech) Field #1

2:00 μμ NY Serbia - Oceanside United στο Verrazano Complex - Dreier Offerman Park Turf Field

8:00 μμ Westbury - Azzurrivs East Hampton FC Field of Dreams - Massapequa Field #1

2η κατηγορία:

11:00 πμ NY West Indies United - NY Real FC στο Montbellier Park Field #1

1:00 μμ Floral 

Park - Farmingville Portuguese στο Bellerose School Field #1

2:00 μμPanathaUSA - SS CosmaDamiano Van Buren High School Field #1

4:00 μμ Queens Liberty United - NY Olympiacosστο Liberty Park Field #1

5:00 μμ College Point Flames - College Point στο College Point Field #1

8:00 μμ Deer Park - Port Jefferson 2 στο Birchwood Park Field #1

3η κατηγορία

12:00 μμ Leros - Port Jefferson 3 στο Selden Middle School Field #1

3:00 μμ South Jamaica Portuguese - Volts FC στο Randall's Island Field #82

4:00 μμ OFI Crete New York - Lindenhurst στο Van Buren High School Field #1

5:00 μμ Central Islip Los Galacticos - Giresunspor USA στο James Vernon Middle School Field #1

O πρόεδρος της ΕΠΟ Αμερικής Κώστας Μάνεσης μίλησε για το νέο πρωτάθλημα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ομογενειακό ποδόσφαιρο θα δει ακόμα καλύτερες μέρες.

Πως θα κρίνατε την περσινή απόφαση, με την οποία η ΕΠΟ Αμερικής συμμετέχει με τις ομάδες της στο πρωτάθλημα του Λονγκ Αιλαντ Λιγκ;

«Όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι. Η πρώτη χρονιά που οι ομάδες μας συμμετείχαν στο Λονγκ Αιλαντ, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν πολύ υψηλό, η συνερ

γασία μας με τους ανθρώπους της Λίγκας ήταν αγαστή, κυρίως με τον Κώστα Ξίκη, οι ομάδες μας ευχαριστήθηκαν τους αγώνες, οι παίκτες είχαν περισσότερο κίνητρο. Γενικά το επίπεδο της διοργάνωσης είναι άριστο και πλέον ανυπομονούμε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Από την άλλη και οι άνθρωποι του Λονγκ Άιλαντ μας εξέφρασαν την δική τους ικανοποίηση για την συνεργασία αυτή, καθώς ήταν αμοιβαίο το κέρδος για όλους: παίκτες, λίγκα, παράγοντες και πάνω από όλα φιλάθλους».

Αγωνιστικά είστε ικανοποιημένος από την περσινή χρονιά;

«Αναμφισβήτητα οι ελληνικές ομάδες κατάφεραν πολύ σημαντικά πράγματα, σε μία καινούρια γι αυτές εμπειρία. Οι 

Σέρβοι που εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχουν στις διοργανώσεις μας, πήραν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Η Πανάθα USA ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία, οι Κρητικοί με τον ΟΦΗ εντυπωσίασαν, η Λέρος έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο και η Νίσυρος- Κως κατάφερε να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή πορεία βασισμένη σε νέα ελληνόπουλα».

Πώς θα χαρακτηρίζατε το επίπεδο των ομάδων μας;

«Οι ομάδες μας είναι πολύ καλές. Αυτό όμως που μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους είναι ότι η πλειοψηφία των ομάδων έχουν ελληνόπουλα στην πλειοψηφία του ρόστερ. Αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία μας, δηλαδή το να προσελκύουμε νέα Ελληνάκια να συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται κάθε Κυριακή».

Πώς θα χαρακτηρίζατε την συνεργασία με τους ανθρώπους του Λιγκ;

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας αυτή. Ο κώστας Ξίκης, έχει ίδιο όραμα με εμάς και νιώθουμε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με αυτόν τον παράγοντα. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για το καλό του ομογενειακού ποδοσφαίρου και της ομογένειας γενικότερα. στόχος μας είναι ολοένα και περισσότερα ελληνόπουλα να έρχονται στο γήπεδο και να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο φέρνει αυτά τα παιδιά πιο κοντά στην πατρίδα μας, στην εθνική μας ταυτότητα».

Ποια είναι η προτροπή σας για την φετινή σεζόν προς παίκτες και παράγοντες;

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων, παραγόντων παικτών και προπονητών στην συμπεριφορά. μετά το τραγικό περιστατικό σε άλλη πολιτεία όπου παίκτης χτύπησε και σκότωσε διαιτητή, η Αμερικανική Ομοσπονδία από φέτος έχει σκληρύνει ακόμα περισσότερο την στάση της απέναντι στο παραμικρό επεισόδιο και την οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά. Η Ομοσπονδία θα είναι αμείλικτη σε θέματα βίας και μάλιστα θα ακολουθηθεί από τους διαιτητές μία πολιτική μηδενικής ανοχής. Μηδενική ανοχή σε οτιδήποτε είναι σε βάρος του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθε. Οι ποινές θα είναι βαρύτατες. Πάντως οι ελληνικές ομάδες ευτυχώς μέχρι τώρα έχουν πάρει άριστα και στις συμπεριφορές».

-Πιστεύετε ότι θα μπορέσουμε να ξαναζήσουμε ανάλογες δόξες με παλιότερα πρωταθλήματα;

«Το ομογενειακό ποδόσφαιρο πέρασε μία κρίση, όμως πλέον όλα συνιστούν ως προς το ότι είμαστε σε ανοδική πορεία. Σε μία πορεία που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι έρχονται ακόμα καλύτερες ημέρες. Εξάλλου ήδη μας έχουν πλησιάσει παράγοντες συλλόγων που ενδιαφέρονται σύντομα να δημιουργήσουν ομάδες και να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του Λονγκ Αιλαντ Λιγκ».

Μία ευχή για την φετινή χρονιά;

« Πιστεύω ακράδαντα ότι θα δούμε καλό θέαμα, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και φίλαθλο πνεύμα. Εύχομαι η ομογένεια να αγκαλιάσει τον θεσμό και να στηρίξει με την παρουσία της τους αθλητές μας».